Octavia 2 - problem z oświetleniem wnętrza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dasiek
    Classic
    • 2010
    • 10

Witam.
    Mimo,ze mieszkam w Anglii od 5 lat czasami ujawnia sie brak slownictwa technicznego w jezyku angielskim.Moim problem jest nazwa w jezyku angielskim:lopatki turbiny(kierownice) oraz mieszek(ten co zawsze rdzewieje przy turbo),napewno jest tez wiele innych ale na ten czas potrzebne sa mi tylko wyzej napisane.Jest kilka zakladow polskich w okolicy gdzie mieszkam ale oni nigdy nie slyszeli o czyszczeniu turbo, o sztandze ktora wprawia w ruch kierownice lub o mieszku, tylko jedna zasada- nowe i koniec.Paranoja.
    ...:::Adam:::...
  • sakura
    Classic
    • 2008
    • 17

Witam

Mam problem z oświetleniem wnętrza w Octavi 2. Nie działają lampki sufitowe (przednia i tylna). W żadnej pozycji światło się nie zapala. Nie reagują też na otwieranie drzwi. Raz na kilka dni coś zaskoczy i wszytko działa z przodu i z tyłu. Jak zamykam mocno drzwi kierowcy to czasem mignie podświetlenie, jak jest ustawione na czujnik otwartych drzwi. Czy miał ktoś podobny problem? Czytałem na forum że padają czujniki w zamku, ale czy wtedy też nie można ręcznie włączyć światła z przodu i z tyłu?

Pozdrowienia
    Piotr

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

sakura, ręcznie zawsze powinieneś mieć możliwość zapalenia światełek. Zerknij na budziki czy świeci Ci się na MaxiDot czy otwarło drzwi (nie wiem czy jest kontrolka otwarcia drzwi jak nie ma MaxiDot).
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez shado
        sakura, ręcznie zawsze powinieneś mieć możliwość zapalenia światełek. Zerknij na budziki czy świeci Ci się na MaxiDot czy otwarło drzwi (nie wiem czy jest kontrolka otwarcia drzwi jak nie ma MaxiDot).
        jest, tradycyjna.
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• sakura
          Classic
          • 2008
          • 17

Niestety tradycyjna nie działa jak pisałem wcześniej. MaxiDot pokazuje poprawnie czy drzwi są zamknięte czy otwarte. Czerwone światełko w wewnętrznej części drzwi też pracuje poprawnie, włącza się przy otwartych i wyłącza przy zamkniętych. Czy można z tego wnioskować że nie będzie potrzeby naprawy zamka? Jakie są jeszcze wrażliwe punkty oświetlenia wnętrza w Octavi 2?

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez sakura
            Czy można z tego wnioskować że nie będzie potrzeby naprawy zamka?
            skoro maxi-dot pokazuje prawidłowo to można wnioskować że nie będzie potrzebna naprawa.
            Zamieszczone przez sakura
            Jakie są jeszcze wrażliwe punkty oświetlenia wnętrza w Octavi 2?
            poruszaj odpowiednimi bezpiecznikami, wymontuj oświetlenie przetrzyj styki.
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

sakura, ewidentnie coś nie halo jest z samą lampką lub jej połączenie elektrycznym, a nie z czujnikiem drzwiowym. Tak jak pisze loru poszukaj po bezpiecznikach itp.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...